Waarom kiezen voor een boxspring?

18 september 2018

Boxspring Vigo
______________________________

De boxspring is samengesteld uit verschillende delen, nl. een beklede bedbodem met poten, een springveermatras, een hoofdbord en eventueel een matrastopper. Boxsprings vind je in alle kleuren en varianten, zodat er vast en zeker ééntje bij zit die perfect in jouw interieur past. De boxspring kan worden gepersonaliseerd op vlak van grootte, stevigheid en kleur.

Hoogte

De boxspring is hoger dan een standard bed waardoor je er op een meer comfortabele manier kan in- en uit kruipen dan een gewoon bed. De poten zijn gerealiseerd in hout, roestvrij staal of in synthetisch materiaal. De poten kan je in verschillende vormen krijgen (vierkant of rond) en in verschillende groottes die de uiteindelijke hoogte van de boxspring zullen bepalen.

 

Comfort & ondersteuning

Voor een optimaal comfort en optimale ondersteuning, zal de keuze van matras afhankelijk zijn van jouw grootte, gewicht en de gewenste hardheid. Een pocketverenmatras geeft jou het meeste comfort. Hiernaast kan je ook kiezen voor een matrastopper, de kers op de taart voor een perfecte nachtrust.

 

Hoofdbord

Heel wat boxsprings hebben een opgevuld hoofdbord die opgevuld is zodat je er comfortabel tegen kan zitten om bijvoorbeeld een boek te lezen, TV te kijken of zelfs te ontbijten in bed.

 

Ventilatie

Een goede ventilatie - en bijgevolg hygiëne - zijn belangrijke sleutelwoorden bij het kiezen van een bed. Het voordeel van een boxspring is z’n open structuur die goede ventilatie mogelijk maakt en waarbij het vocht snel kan verdampen.

 

Extra opties

Voor de boxspring heb je verschillende ‘luxe’ opties die jouw slaapcomfort naar een hoger niveau tillen. Zo kan je kiezen voor een boxspring met elektrische functie. Hiernaast is de bekleding ook volledig vrij te bepalen. Heb je liever een boxspring in stof, dan krijg je eerder een gevoel van warmte en gezelligheid. Maar voor zij die allergisch zijn aan huisstofmijt is de keuze voor een kunstlederen boxspring een beter idee. Het kunstleder is bovendien ook veel eenvoudiger in onderhoud.

Kortom, de boxspring garandeert je een kwaliteitsvolle slaap! Bovendien past een boxspring in elke slaapkamer, ongeacht de stijl ervan (modern, hedendaags, klassiek, romantisch…).