Muurdecoratie: ontelbare mogelijkheden

05 februari 2018

© Adobestock
______________________________

Leuke muurdecoratie geeft jouw interieur een eigen karakter en zorgt voor heel wat gezelligheid in huis. De aankleding van de muren kan in elke ruimte, gaande van de woonkamer en keuken tot de badkamer en slaapkamer. Laat je inspireren door onze tips! 

 

Verf of behang

De bekleding van de muur start steeds met een laagje verf of behangpapier. Door de muren van je interieur te bekleden creëer je al een zekere sfeer en gezelligheid. Je kan zelfs de creatieve weg inslaan door met verf geometrische figuren op de muur te schilderen. Echt trending!

 

Fotokaders

Naast een laagje verf of behang kan je fotokaders aan de muur ophangen om deze op te fleuren. Bovendien kan je hiermee jouw interieur persoonlijkheid geven. Denk maar aan foto’s van familie, vrienden, huisdier…

  

Muurstickers

Ook muurstickers zijn de laatste jaren in! Vooral in de kinderkamers is dit een echte klassieker: vlinders, feeën, bloemen, disneyfiguren… er bestaan heel wat mogelijkheden!

 

Schilderijen

Schilderijen geven uw interieur een artistiek karakter. Ook hier heb je ontelbare mogelijkheden: portret, popart, landschap, abstract,… Indien je zelf de schilderijen maakt, kan je nog meer persoonlijkheid in je interieur steken.

 

Spiegels

In sommige interieurs worden de muren opgeluisterd met spiegels. Slim gezien want spiegels hebben het bijkomend voordeel dat ze een ruimte groter kunnen doen lijken. Zo kan je een kleine kamer optisch doen vergroten. Handig toch?!

 

Muurplanken

Muurplanken laten toe om jouw mooiste boeken of decoratiestukken zoals beeldwerkjes in de kijker te plaatsen.

 

Klokken

Ook wandklokken zijn een goede manier om muren te decoreren. Mooi én praktisch!