Kleine studio? Kies voor een hoogslaper of mezzanine

02 februari 2018

Collectie Bonny
______________________________

Indien je in een kleine studio woont, is een hoogslaper of mezzanine vaak één van de beste oplossingen om meer ruimte in te winnen. Dankzij een bed in de hoogte en een vrije ruimte eronder kan je de studio inrichten volgens je behoefte en wensen: een knus salonhoekje, een opbergruimte, een bureau... Aan jou de keuze! 

 

Kiezen voor een mezzanine

Indien de studio een hoog plafond heeft, kan je deze ruimte extra benadrukken met een hoogslaper of entresol. Houd hierbij wel rekening dat de hoogte meer dan 4 meter moet zijn. In de ideale wereld zou er in principe 2 meter onder het tussenverdiep moeten zijn en 2 meter erboven. Voor de allerjongsten onder ons wordt een mezzanine of hoogslaper vaak beschouwd als een leuk speeltuig, terwijl de ouderen eerder denken aan het voordeel van extra plaatswinning. 

 

Veiligheid boven alles

De mezzanine mag geen gevaar vormen ! Zorg daarom dat ze perfect beveiligd is. Bevestig bijvoorbeeld een balustrade of barrière over de volledige lengte van de mezzanine om zo te vermijden dat uw kinderen naar beneden vallen. Een barrière hoeft niet lelijk te zijn, ze kan zelfs bijdragen tot decoratie van de kamer. 

 

Balustrade met kabels

Wanneer je voor een moderne balustrade wilt gaan, kies je best één met stalen kabels. Ze geven uw interieur een leuke design look.

 

Houten balustrade

Een balustrade in hout geeft de ruimte een warme sfeer mee. Vergeet niet dat je deze houten balustrade ook in een leuke kleur kunt schilderen.

 

Meubels als barrière

Wanneer je liever geen balustrade plaatst, kan je ook meubelstukken als soort van barrière gebruiken. Denk maar aan een commode.

 

Balustrade uit plexiglas

Sommige interieurs gebruiken een balustrade die bestaat uit plexiglas: stijlvol en veilig tegelijk ! Dankzij dit plexiglas kunnen kinderen zich niet vastklemmen tussen de baren.

 

Lage muur als afscheiding

Wanneer je op zoek bent naar de beste beveiliging voor je mezzanine kan je ook kiezen voor een lage muur.