Hoe kies je je verlengbare tafel?

07 mei 2020

Verlengbare tafel
______________________________

Heb je regelmatig vrienden en familie op bezoek maar ontbreekt het je aan een passende, ruime tafel? Dan is een verlengbare tafel dé oplossing!

Tafel met uitschuifbaar verlengstuk of klep

Verlengstukken kunnen bestaan uit één of meerdere planken die vastzitten aan de tafel en gemakkelijk kunnen uitgeschoven worden. Een verlengstuk kan ook een klep zijn die zich veelal aan één kant van de tafel bevindt. In beide gevallen is het heel gemakkelijk om van een kleine tafel naar een grotere tafel te gaan.

Het merendeel van de verlengbare tafels is voorzien van verlengstukken die onderaan de tafel hangen zodat je ze niet ziet, maar je ze wel makkelijk kan uitschuiven om je tafel te vergroten. Indien de verlengstukken niet vasthangen aan de tafel, houd er dan rekening mee dat je in huis plaats moet voorzien om deze verlengstukken op te bergen indien je ze niet gebruikt.

Verlengbare tafel voor ieders budget

Je kan al een verlengbare tafel vinden vanaf 100 euro. Natuurlijk hangt de prijs telkens af van het gebruikte materiaal, de afwerking en de grootte. Wat betreft materiaal kan je kiezen uit hoogglans, metaal, melamine, massief hout, keramiek... Je hebt dus een ruime keuze!

Tips bij het maken van de juiste keuze

Zorg voor voldoende loopruimte

Niets vervelender dan een tafel die te veel ruimte inpalmt waardoor je moeilijk door de woning kan begeven. Officiële richtlijnen bestaan er uiteraard niet, maar uit ervaring hebben we toch geleerd dat er minstens 1 à 1m20 moet beschikbaar zijn achter de stoelen.

Breedte van de stoelen

Ook de breedte van je stoelen is belangrijk om te weten, stel dat je een tafel zoekt waar je zes stoelen wilt aan plaatsen. Er bestaan namelijk geen standaardafmetingen voor stoelen. Als je dus al je stoelen hebt, meet dan zeker hun breedte!