Hoe kies ik het juiste TV meubel ?

15 oktober 2018

TV meubel Brooklyn
______________________________

Bij het inrichten van je woonkamer wordt het belang van het juiste TV meubel vaak over het hoofd gezien. De ruime keuze aan TV meubelen in allerlei soorten, maten en kleuren maakt het echter niet altijd even gemakkelijk om hét meubel te vinden dat het best in jouw interieur past. Geen paniek, wij helpen je op weg ! De essentiële dingen waar je over na moet denken op een rijtje!

 

De stijl

Er is een enorm aanbod in stijlen en materialen, voor iedereen is er wel wat! Maar dit zaait ook veel twijfel over welk meubel er nou het beste bij je interieur past.

Het kiezen voor lichte kleuren zoals wit, beige of lichtgrijs zorgt ervoor dat de ruimte waar het TV meubel staat veel kleiner lijkt.

Zwart, donkergrijs of bruine tinten zijn tijdloze kleuren en passen zowel bij een traditioneel als een modern interieur. Denk ook aan de kleur van de muur achter je TV meubel. Probeer een mooie complementaire kleur te kiezen zodat beiden mooi bij elkaar passen.

Het beste is om je meubel niet te laten afwijken van het esthetische in je interieur. Zo mag de kleur van het TV meubel niet te opvallend zijn indien je andere eye-catchers in jouw woonkamer hebt. Kies daarom voor kleuren die al in jouw interieur verwerkt zijn.

 

De vorm

De vorm van je TV meubel kan verrassend veel veranderen aan het uitzicht dat je wilt creëren. Bij het kiezen van de vorm van je TV meubel, houd je best ook rekening met de vorm en de stijl van jouw zetels zodat alles perfect op elkaar afgestemd is. Er bestaan heel wat mogelijke vormen waaruit je kan kiezen.

Een compact en rechthoekig model zorgt voor een knusse sfeer en neemt minder plaats in een smal interieur, goed voor een traditionele stijl. Een lang model kan zorgen voor een chique uitstraling, en geeft je naast opbergruimte ook meer ruimte om wat decoratie op je meubel te plaatsen.

Een afgerond model zorgt gemakkelijker voor een moderne look, die ook heel mooi kan passen als je eens wat specialer wilt dan hoeken en kantjes.

Als je geen tekort aan ruimte hebt, zijn TV wanden de ideale combinatie van modern én praktisch. Ze bieden extra opbergruimte en kunnen je volledige muur prachtig afmaken.

Kortom, kijk vooral naar je eigen interieur en beslis op je gevoel. Het beste meubel is het meubel dat bij jou en je stijl past!

 

Het materiaal

Naast het esthetisch belang van het TV meubel, speelt is het materiaal ook een niet te onderschatten rol. Je wilt graag een TV meubel dat lang meegaat en sterk genoeg is om zowel het gewicht van je TV te kunnen dragen als dat van de bijhorende media-apparaten.

  • Metaal: is een zeer stevig materiaal en kan op een subtiele manier je interieur het moderne kantje geven dat het nodig heeft. Metalen modellen zijn lichter en hebben vaak een compactere vorm waardoor je deze makkelijk kan verplaatsen.
  • Hout: is vrijwel altijd aan te raden, en is daarnaast ook altijd zeer mooi als je esthetiek leunt naar Industrial of als je een warme huiselijke uitstraling wilt. Doordat houten meubelen ook veel zwaarder zijn, is dit een geweldige keuze als je kinderen hebt! Het TV meubel zal niet gemakkelijk verplaatst worden als ze er tegen aan duwen of aan trekken.
  • Glas: geeft meer kans op een krasje of barst als je een druk huishouden of kinderen hebt. Als je er echter voorzichtig mee omgaat, is glas een even goede keuze als metaal of hout en zorgt het bovendien voor een verfrissende open look.

Het formaat

Het juiste TV meubel zorgt ervoor dat je TV hoekje een praktische uitstraling krijgt en dat je TV meteen in het oog springt, zonder dat dit te afleidend is. Daarom mag je TV zeker niet groter zijn dan het meubel dat je voor ogen hebt! Dit creëert een ongemakkelijke verhouding en zorgt ervoor dat je beschikbare ruimte plots veel kleiner lijkt dan dat hij werkelijk is. Meet hoe groot je TV is vooraleer je je meubel koopt, en denk na of je nog wat extra plaats wilt voor decoratie.

Kies hierbij ook voor de juiste hoogte. Een comfortabele zithouding is essentieel bij langdurig TV kijken. Hiervoor moeten je ogen op het midden van het beeldscherm rusten zonder je nek te spannen.

 

De opbergruimte

Wat een TV meubel nou net dat extraatje meer maakt, is de opbergruimte die het je geeft. Denk hierbij aan al je media-apparaten, maar ook tijdschriften en DVD’s hebben meteen een plaatsje. Alles ligt dichtbij waar je het nodig hebt!

Als je veel media-apparaten hebt doe je er goed aan om een groter model met meer opbergruimte te zoeken. Vergeet ook zeker niet om de kabels van deze apparatuur ordelijk op te bergen in het TV meubel. Een model met een legplanken en een aantal deuren is hiervoor perfect geschikt.

Als je weinig media-apparaten hebt en kabels voor jou minder een probleem vormen, kan een volledig open model ook ideaal zijn om je moderne stijl te benadrukken.

Met nog wat leuke decoratie erbij en de beste DVD’s die je in huis hebt, kun je iedereen jaloers maken met je prachtig nieuw TV meubel!