De perfecte woonkamerinrichting

14 april 2020

© Adobestock
______________________________

De woonkamer is tegenwoordig de ruimte waarin we het meest van onze tijd vertoeven. Of het nu is om te lezen, te eten of gezellig te babbelen, gezelligheid moet centraal staan in deze leefruimte.

In dit artikel ontdek je verschillende stappen die je helpen in het optimaal inrichten van jouw woonkamer.

Tafel

De eerste stap omvat het kiezen van de woonkamertafel. Zo bepaal je z'n vorm, stijl, hoogte, poten, kleur... De tafel moet aangepast zijn voor jouw gebruik, rekening houdend met de grootte van de ruimte waarin deze geplaatst zal worden.

Tips om de juiste tafel te kiezen vind je in ons artikel 'Welke eettafel kies je best?'.

Stoelen

Zodra je de tafel gekozen hebt, kan je naar de volgende stap: het kiezen van je stoelen. Tegenwoordig is het trendy om meerdere stijlen te mixen. Daar waar vroeger 6 dezelfde stoelen dé trend was, kan je nu kiezen om 6 stoelen te plaatsen waarbij 2 stijlen gemengd worden (denk maar aan de industriële stijl gecombineerd met de scandinavische). Je kan naast stijl ook een verschil maken in kleur. Bijvoorbeeld 3 stoelen in het bruin en 3 in het okergeel. Zo breng je snel een speelse toets in jouw woonkamer.

Dressoir, bar of vitrine

Na de keuze van stoelen is het tijd om de dressoir en bar/vitrine te kiezen. Vooraleer de keuze valt, denk je best eens na welke accessoires en voorwerpen je wilt opbergen of uitstallen in de woonkamer. Mappen, decoratie, mooi servies, gezelschapsspelen, boeken...

Zijn er items die je wil benadrukken, dan plaats je deze best in een vitrinekast of in een dressoir met meerdere nissen. Het omgekeerde geldt ook: wanneer je papierwerk, mappen of andere voorwerpen niet wilt zien, dan kies je beter voor een barkast en een dressoir zonder nissen.

Decoratie

Decoratie mag zeker niet ontbreken in de woonkamer! Deze ruimte moet rust en gezelligheid uitstralen. Kies leuke decoratie, schilder de muren in gepaste kleuren, koop een leuke plaid en decoratieve kussens, etc.

Opgelet: koop eerst je meubelen vooraleer je met decoratie start!

Verlichting

Verlichting heeft naast zijn decoratieve functie een ook belangrijke praktische functie. Plaats boven de eetkamertafel de juiste verlichting, want we eten ook met onze ogen en willen dus zien wat er op ons bord ligt.