Tips voor het kiezen van jouw bureau

05 februari 2018

© Adobestock
______________________________

Het kiezen van het juiste bureau brengt enkele vragen met zich mee. Ontdek via onze tips hoe je het ideale bureau voor je huis vindt! 

 

Waarvoor en hoe vaak gebruikt u  het bureau ?

Wordt jouw bureau enkel gebruikt om nieuwjaarswensen neer te pennen of ben je van plan om hem dagelijks te gebruiken? Focus je op de zaken die onmisbaar zijn op jouw bureau zoals een lamp, een computer of laptop, mappen… Bovendien bestaan er heel wat bureaus met geïntegreerde opbergruimtes, handig om ordelijk te werken.

 

Verschillende soorten bureaus

Compact bureau

Een compact bureau heeft een afgrond werkbad zodat de ruimte voldoende groot is en optimaal kan benut worden om bijvoorbeeld een computer te installeren.

 

Hoekbureau

Met een hoekbureau creëer je ook extra werkruimte wat opnieuw zorgt voor een functioneel en optimaal gebruik van de werkruimte.

 

Recht bureau

Een recht bureau is het meest klassieke bureau die het makkelijkst in een bepaalde ruimte kan worden geplaatst: het neemt de minste plaats in en is dus minst hinderlijk. 

 

Belangrijke criteria bij uw keuze

Wanneer het moment is aangebroken om jouw bureau uit te kiezen, mag je zeker bepaalde belangrijke criteria niet uit het oog verliezen:

  • Het materiaal: een bureau uit hout, metaal, plexiglas, glas… er bestaan ontzettend veel mogelijkheden waaruit je kan kiezen!

  • De grootte: hoe vaak en waarvoor je het bureau zal gebruiken, zal de grootte van je bureau bepalen.

  • De vorm: de vorm van je bureau moet passen bij jouw interieur. Als je een kleine woning hebt, moet je logischerwijs niet kiezen voor een hoekbureau gezien deze veel ruimte inpalmt.

  • De kleur: het bureau moet je ook beschouwen als een decoratief meubelstuk. Vergeet dus zeker niet dat kleur hierbij ook een belangrijke rol speelt.