Tips voor het inrichten van je woonkamer

05 februari 2018

© Adobestock
______________________________

Ben je van plan om uw woonkamer in te richten (of te herinrichten) en heb je nood aan wat advies? Bij ons ben je aan het juiste adres! In dit artikel zal je een aantal tips terugvinden om de inrichting van je woonkamer in goede banen te leiden. 

 

De voorbereiding is reeds het halve werk

De inrichting van een woonkamer start altijd met de keuze van een bepaalde interieurstijl: cottage (of landelijk), hedendaags, design, scandinavisch… Deze keuze hangt meestal af van de interieurstijl die in andere kamers wordt gebruikt. Natuurlijk kan je meerdere interieurstijlen dooreenmengen. 

Nadat je de stijl gekozen hebt, breekt het moment aan om je kleurpalet uit te kiezen. Vergeet hierbij niet dat lichte kleuren een goede basis vormen voor het plafond en de muren. Deze kleuren geven de indruk dat de ruimte veel groter lijkt. Bovendien is het ook sterk aanbevolen om te werken met een accentkleur (of meerdere, maar overdrijf hier niet in!) om de ruimte dynamisch te maken. 

Als je helemaal niet weet welke kleuren je moet uitkiezen, kan het Adobe-programma Kuler je beste vriend worden! Met dit leuk programma kan je zelf eenvoudig nagaan welke kleuren bij elkaar passen.

(https://color.adobe.com/)

 

Meubels uitkiezen

Het is  zeer belangrijk om meubels te kiezen die passen in de voorziene ruimte. Het  is daarom een goed idee om een plattegrond van je woonkamer te tekenen en verschillende inrichtingen met potlood en lat uit te proberen. 

Enkele vragen die je je kan stellen:

  • Hoeksalon, 3-zit + 2-zit, fauteuil…?
  • Televisie op een televisiemeubel plaatsen of deze aan de muur bevestigen?
  • Bureau in de woonkamer plaatsen?
  • … 

Breng een bezoekje aan onze showroom en we helpen je graag verder!

 

Gepaste verlichting

Het inrichten van een woonkamer betekent ook het kiezen van gepaste verlichting. Er bestaan heel wat verschillende mogelijkheden zoals hanglampen, vloerlampen, lampen aan de muur, ingebouwde spots… 

Gebruik een verlichtingsplan die je gegarandeerd zal helpen bij de juiste verlichtingskeuze. Op die manier weet je snel welke verlichting werkelijk nodig is en welk type lamp je het best kiest. Vergeet niet dat verlichting zeer belangrijk is in het creëren van de juiste sfeer. 

 

Decoratie fleurt de woonkamer op

Dankzij een mooie decoratie kan je de woonkamer een persoonlijk karakter geven. Wat betreft decoratie heb je enorm veel keuze:

  • fotokaders
  • gekleurde plaids
  • gekleurde kussens
  • tijdschriftenhouders
  • vazen met bloemen of planten
  • …