Tips voor een moderne keuken

05 februari 2018

Keuken Windsor Sienna
______________________________

De keuken is een belangrijke ruimte in de woning waar we niet enkel koken. We brengen er heel wat tijd door als we thuis zijn. Net daarom is een droomkeuken zo belangrijk! Velen verkiezen een moderne stijl voor hun keuken, maar wat maakt een keuken nu modern? 

 

Aspecten van een moderne keuken

Wanneer u ‘moderne keuken’ hoort, zal u al gauw denken aan witte kasten en een kookeiland. Alles is goed geordend aangezien een moderne keuken weinig ruimte laat om potten, pannen, conservenblikken,… te laten rondslingeren.

 

Kookeiland

Een strak kookeiland geeft uw keuken een modern karakter en vormt een ware eye-catcher. In het merendeel van de gevallen zal de kookplaat verwerkt zijn in het kookeiland. Dit eiland zal bovendien ook een groot deel van de rest van uw interieur bepalen.

 

Het werkblad

Het werkblad is een essentieel element in de keuken. Ze moet zowel decoratief als functioneel zijn. Er bestaan heel wat mogelijkheden voor de afwerking van het werkblad van het kookeiland, denk maar aan inox, graniet, beton, composiet… 

De opties voor een modern werkblad zijn dus oneindig. Zo zal een volledig witte keuken perfect zijn in een modern interieur. Als je bijvoorbeeld voor inox kiest, zal je moderne keuken een industriële look krijgen.

 

Kasten

De kasten in een moderne keuken hebben meestal geen handgrepen.

 

Elektrische apparaten verbergen

Een zuivere look mag niet onderbroken worden door elektrische apparaten zoals een oven of een microgolfoven. Kies ervoor om deze te verbergen in kasten. Dit is zeer gemakkelijk wanneer je een keuken volledig op maat laat maken. Je kan dan zelf ruimte voorzien om jouw apparaten in op te bergen.

 

Decoratie

In een moderne keuken speelt decoratie een belangrijke rol, maar overdrijf hier niet in. Kom langs in onze winkel en ontdek decoratie die onmisbaar is in je moderne keuken!