Relaxfauteuil: maak de juiste keuze

07 mei 2020

Relax hoekzetel Istog
______________________________

Wil je in je salon een stijlvolle fauteuil waarin je heerlijk kan relaxeren? We helpen je in deze zoektocht! 

3 voordelen van een relaxfauteuil

  1. Stress weghalen en spieren laten ontspannen
  2. Rugpijn verzachten
  3. Bespoedigen van de bloedsomloop dankzij de voetsteun én dus het gevoel van zware benen te vermijden

Waarmee dien je rekening te houden?

Manueel of elektrisch

Er bestaan twee types relaxfauteuil, nl. een fauteuil met een manuele bediening en een fauteuil met een elektrische bediening. 

Met de manuele relaxfauteuil heb je een knop ter beschikking waarbij je handmatig de positie van je fauteuil kan aanpassen. Met de elektrische relaxfauteuil beschik je over een afstandsbediening of over een bedieningspaneel geïntegreerd in de zetel.

Stijl

Om de stijl van je relaxfauteuil te bepalen, kijk je best eens naar de stijl en de decoratie van je salon. Als de stijl van je fauteuil en dat van de salonruimte dezelfde zijn, creëer je een rustgevend, harmonieus geheel.

 

Materie

Kies voor een lederen relaxfauteuil als dit binnen je budget past. Deze materie is heel duurzaam waardoor je fauteuil jaren zal meegaan. Ook is het onderhoud ontzettend gemakkelijk. Wil je toch liever een fauteuil in stof, zorg dan voor microfiber of een dikke stof. Aarzel ook niet om een onderhoudsproduct aan te schaffen.

Comfort

Om de ideale zithoogte te bepalen, moeten je voeten de grond raken. Voor de hoogte van de rugleuning is het belangrijk dat je rug volledig kan rusten tegen de leuning.

Opties

Voor je relaxfauteuil kan je bij verschillende collecties meerdere opties hebben. Denk maar aan een (verstelbare) hoofdsteun, een geïntegreerde of losstaande voetensteun, etc.