Pastelkleuren in jouw interieur

07 mei 2020

Bed Alice
______________________________

Wens je wat kleur in je interieur maar liever niet te flashy? Dan zijn zachte pastelkeuren de ideale oplossing!

Wat is een pastelkleur?

Een pastelkleur is een zachte kleur die verkregen wordt door een zuiver pigment met een lichte kleur te vermengen, meestal met lichtgeel of wit. Je hebt warme en koele pasteltinten, maar ook heldere en gedempte.

PastelkleurenWaarom zou je voor pastelkleuren kiezen?

Pastelkleuren zorgen voor een zachte, vrolijke sfeer in jouw interieur. Hou je van een licht, en bij voorkeur wit interieur maar wil je toch wat kleur gebruiken. Pastelkleuren zijn hét antwoord! 

Pastellen zijn perfect omdat je er zoveel kanten mee op kunt. Ze hebben een heel eigen karakter en zijn kameleons voor je interieur. Poedertinten maken je interieur rustig, zacht en sereen.

En mocht je je afvragen of pastelkleuren wel bij jouw woonstijl passen, dan kunnen wij bevestigen dat deze fantastische kleuren voor alle woonstijlen geschikt is, ook voor jou dus.

Accentmuur in pastelkleur

Zoals je weet zijn er talloze mogelijkheden om je muur een kleurtje te geven. Wil je het niet te veel laten opvallen maar kan je toch wat kleur gebruiken? Kies dan voor een accentmuur in pastelkleur. Deze accentmuur zal sowieso voor gezelligheid zorgen. Combineer frisse, subtiele pastelkleuren. Deze versterken de sfeer van een kamer, terwijl ze toch een heel rustig effect hebben.

Eyecatcher in pastelkleur

Bij pastelkleuren gaat het vooral om kiezen. Dus niet én de muur poederroze, en de zetel in groen én het tapijt in een zoete kleur. Wie echt een statement wil maken met pastels gaat voor één goede blikvanger. Denk bijvoorbeeld aan een pastelkleurige zetel of bijzettafel.

Vergezel pastelkleurige grote items met decoratie in felle kleuren. Bijvoorbeeld een pastelblauwe zetel combineren met een rode salontafel of in de keuken parelmoergrijs en poederroze servies bij een muntgroene muur.

Gebruik robuuste materialen

Pastellen krijgen wat meer body door ze te mixen met robuuste materialen zoals leder, onbehandeld hout, staal, beton of baksteen.

Pastel woonaccessoires

Wanneer je pastelkleurige meubels toch een stapje te ver vindt, dan is het toevoegen van pastel woonaccessoires een betere keuze. Op die manier kan je op een eenvoudige manier sfeer en kleur aan je interieur toevoegen. Gemakkelijk, want elk seizoen kan je je woonaccessoires aanpassen. Denk maar aan kussens, plaids, vaasjes, vloedkleed en kaarsenhoudertjes.