Kleurtrends voor 2016

02 februari 2018

© Adobestock
______________________________

Welke kleuren kan je kiezen om mee te zijn met de trends? De kleurkeuze is belangrijk om de juiste sfeer in een omgeving te creëren. Zo moet een slaapkamer rust uitstralen terwijl een keuken levendigheid vooropstelt. De opkomende interieurtrends voor 2016 zijn rustgevende tinten, natuurlijke materialen, exotische combinaties en felle, vrolijke kleuren.

 

Goudgele en groene kleuren

Vorig jaar was koper de kleur bij uitstek, dit jaar is het de okergoude/goudgele kleur.  Deze kleur trekt de aandacht omdat het feestelijk is én ze eenvoudig met veel andere kleuren kan worden gecombineerd (voorbeeld blauw, zachtroze, munt, grijs,...). Okergoud is net nog helder genoeg om de aandacht te trekken terwijl het ook subtiel verwijst naar de aardekleur en het verleden.

Ook groene kleuren zijn top. Niet alleen omdat ze een ontspannend, rustgevend effect creëren, maar ook omdat men nu eenmaal houdt van een interieur met een natuurlijke uitstraling.

Felle kleuren

Verschillende kleurschakeringen van geel, rood, blauw en groen zijn perfect bruikbaar in ruimtes die het sociale leven weerspiegelen. Combineer deze felle kleuren met neutrale kleuren. 
 

Kleuren geïnspireerd door de natuur

Een belangrijke trend voor 2016 is het binnenbrengen van de natuur in huis, niet enkel via meubels en decoratie, maar ook via kleuren. Er zijn heel wat kleurtinten die geïnspireerd zijn door de natuur. Deze geven ons rust en helpen ons om ons relaxed te voelen. Zachte kleurtinten zijn kalmerend en vrolijk. 
 

Pasteltinten

Pasteltinten zoals roze, geel, blauw, groen,…. blijven dit jaar in vele interieurs terugkeren. Het leuke is dat alle tinten met elkaar kunnen gecombineerd worden. Pastelkleuren geven op een subtiele wijze uw interieur een warm karakter. 

Dit jaar heeft Pantone twee kleuren als hét kleur van het jaar uitgekozen, namelijk Rose Quartz en Serenity Bleu. "Het samengaan van Serenity Blue en Rose Quartz versterkt elke kleur afzonderlijk en geeft blijk van een inherent evenwicht tussen een iets warmere en open roze tint en een frisser en rustiger blauw. Die kleurencombinatie weerspiegelt samenhang en welzijn, alsook een opmonterend gevoel van orde en vrede," legt Leatrice Eiseman, directeur van het Pantone Color Institute, uit.