Interieurtrends van 2018

05 februari 2018

© Adobestock
______________________________

Net zoals vorige jaren zullen we in 2018 weer een aantal belangrijke interieurtrends terugzien.

 

8 kleurpaletten van Pantone

Pantone deelt opnieuw de trendkleuren voor 2018 in in 8 kleurpaletten:

  • Resourceful (herbronning): een kleurenpalet dat bestaat uit oranje en blauwe tinten. Combinatie van warme en koele tonen (= colorblocking)

  • Verdure (groen): groene of natuurtinten zoals Celery die kunnen worden gecombineerd met paarse bessentinten en eierschaalblauw

  • Playful (speels):Denk aan de gekende minions ! Helder geel, waterijsjes limoen en allerlei andere vrolijke, speelse kleuren duiken op. Het hoeft daarom geen kakofonie aan kleuren te zijn, integendeel! Als je kiest voor één enkele kleur – of maximaal twee – kan je gaan voor erg intense kleuren. Daar waar lichte kleuren ruimte creëren, zorgen de intense kleuren zoals rood, donkerblauw of knaloranie een warm gevoel.

  • Discretion: het tegengestelde van Playful, namelijk subtiele tinten zoals Elderberry (vlier) en Hawthorne Rose (krachtig roze) die voor een nieuwe krachtige combinatie zorgen. Bovendien worden roze tinten in het nieuwe jaar veel sterker en krachtiger.

  • Far-fetched (vergezocht): dit kleurenpalet wordt gekenmerkt met warme, aardse tinten, zachtjes gemengd met roze tonen.

  • Intricacy (Ingewikkeldheid): neutrale, metallic-kleuren met accenten van onder meer Berry rood en Sulfur geel.

  • Intensity (intensiteit): ecletische mix van kleuren die een gevoel van sterkte, macht en verfijndheid weergeven. Mooi in harmonie met goud en zwart.

  • TECH-nique (techniek): helder turquoise, roze en paarse tinten matchen met Briljant wit en Frosted Almond. Een leuke sfeer van technologie, want deze tinten glinsteren als het ware van binnenuit.

 

 

Geometrische vormen en typografie

Geometrische vormen zijn een blijver. In 2018 kan je dit laten terugkomen in je behang, dekbedovertrek of vloerkleed. De mogelijkheden zijn eindeloos! Zo kan je bijvoorbeeld driehoekjes, cirkels of ruitjes aanbrengen op je behang of met muurverf. Maar je kan ook geometrisch decoreren! Cirkels, vierkanten of rechthoeken rondom je lampen zijn altijd een goed idee 

Typografie staat ook steeds meer centraal. Verzamel al je mooie prints, foto’s en kunstwerken en hang ze bij elkaar op je gallery wall. Het credo ‘less is more’ kan je dus bij deze interieurtrend negeren. 

 

Quotes & spreuken

Al werd gespeculeerd dat de quotes en spreuken vorig jaar niet meer in het interieur thuishoorden, is dit niet meer het geval voor het jaar 2018. Persoonlijke toetsen in huis zijn een zeer goed idee ! Quotes en spreuken kan je terugvinden op kussens, aan de muur, op allerlei objecten… Het geeft ruimte om humor of diepgang in je interieur te brengen.

 

Natuurlijke & klassieke materialen

Qua materialen kan je aan de slag met brons, marmer, messing en zwart staal. Maar ook hout is een blijver !

In 2017 zagen we voornamelijk glas gecombineerd met metallics, in 2018 kan je hieraan nog een houten bijzet-, eet- en salontafel toevoegen. Hier zijn we uiteraard blij mee want hout brengt in huis een gezellige, warme sfeer.

 

Botanisch wonen

Al enkele jaren is botanisch wonen in, en deze trend wordt ook verdergezet in 2018. Groen in het interieur wordt steeds belangrijker. Planten en bloemen brengen een frisse, vitale sfeer in de woning, maar ook plantenmotieven op het behang of op kussens en andere accessoires vallen onder botanisch wonen. 

We gaan zelfs wat verder want botanische tekeningen en ananas- en flamingoprints gaan plaatsmaken voor een nog exotischer interieur. Hoe meer kleur, hoe beter!

 

Holographic

Je hebt deze trend ongetwijfeld al in de fashion- en beautywereld zien passeren, maar deze is nu ook verplaatst naar de interieurwereld. Elke ruimte mag wel een ‘spark’ gebruiken. Glinsterende accessoires zijn in!

 

Mix tussen vintage, retro en industrieel

De combinatie van oud en nieuw zorgt voor een ongeziene charme in huis. Hiernaast blijft de industriële stijl echt een topper. Deze stijl werd in 2017 al erg gesmaakt, in 2018 zal dit nog steeds zo zijn. Zichtbare bakstenen en buizen, gebruik van hout, metalen, stenen en cement…

 

Fluweel

Fluweel is in ! Denk maar een fluwelen kussens, gordijnen, zetels… Het is het ideale materiaal om een luxueuze vibe aan je interieur toe te voegen. Maar let op, deze interieurtrend heeft ook een verraderlijk kantje. Kies je de verkeerde kleur, dan geef je de ruimte een foutieve look.