Interieurtrends lente-zomer 2020

07 mei 2020

© Adobestock
______________________________

We kijken allen uit naar een heerlijke lente en zomer. In dit artikel ontdek je wat de interieurtrends dit jaar zijn. De ideale gelegenheid om je interieur in een nieuw jasje te steken!

Ronde vormen

We zagen het al aankomen in 2019: interieurs vol ronde, vrouwelijke vormen. Of het nu ging om ramen, spiegels of zetels: alles was rond. Vergeet dus geometrische vormen met scherpe hoeken en kantjes. Het jaar 2020 staat volledig in het teken van de rustgevende ronde vorm. En wist je dat ronde vormen een gevoel van veiligheid teweegbrengen? Nu dus wel!

Kies dus voor zetels met afgeronde armleuningen of ronde, ovale bijzettafeltjes en salontafels.

Klassieke elementen

Het klassieke interieur is terug van weggeweest. In 2020 zullen we vaak klassieke elementen in wooninterieurs spotten. Denk maar aan chique ramen, ornamenten aan het plafond, klassiek behang, een opvallende salontafel uit 'den ouden tijd'. Deze klassieke elementen zijn perfect combineerbaar met moderne items.

Duurzaam en slim wonen

Het milieu komt meer en meer op de eerste plaats te staan. Op vlak van verlichting worden de meeste gloeilampen vervangen door LED-lampen. Heel wat fabrikanten hebben ingespeeld op de trend van authentieke retro halogeen lampen. Er bestaan heel wat LED-lampen met diezelfde vintage uitstraling.

Naast LED-verlichting kiezen steeds meer mensen ook voor gerecycleerd materialen. Gebruik bijvoorbeeld ook veel natuurlijke materialen zoals hout, metaal, jute of keramiek. En kies voor natuurlijke kleuren zoals beige en bruin.

Natuurlijke kleuren

Ook de natuurlijke, warme, aardse kleuren blijven in. Denk maar aan terracotta, roest, curry geel, saffraan, groen, bruin, oker...

Velvet

Velvet is here to stay. De zetels in deze stof kennen we natuurlijk al, maar wat dacht je van een hoofdbord in velvet of een volledige wand? Als je dit aaibaar materiaal combineert met robuuste materialen zoals hout en metaal, komt het nog meer tot z'n recht. Een super stijlvol interieur als resultaat!