De inrichting van de kinderkamer

14 april 2020

© Adobestock
______________________________

Een kinderkamer is naast een slaapruimte ook een plaats waar men zal spelen en schoolwerk zal doen. Hoe zorg je nu voor de ideale kinderkamer?

Plaatsing van het bed

De hoofdregel voor de perfecte kinderkamer is de juiste plaatsing van het kinderbed. De beste plaats hiervoor is tegenover de deur zodat jouw kind ziet wie de kamer binnenkomt.

Kiezen van kleuren

Lichte, zachte kleuren zullen de slaap van jouw kind ten goede komen. Denk maar aan lichtblauw, roze, groen, violet, etc. Zodra jouw kind ongeveer 3 jaar is, kan je hem of haar laten mee kiezen in de kleuren van de kamer. Vergeet niet dat het de kamer is van je kind en niet die van jou. De kinderkamer dient dus zijn of haar persoonlijkheid te weerspiegelen zodat je kind er zich thuis en veilig voelen.

De meubelen

Welke meubelen je in de kinderkamer wilt plaatsen, is heel belangrijk aangezien je kind ontzettend snel groot wordt. Ook al heb je zin om veel te investeren in meubelen met een kinderlijke tekening, hou telkens in het achterhoofd dat je ook moet kijken naar het functionele. Het liefst van al koop je kwaliteitsvolle meubelen die enkele jaren meegaan. Om niet te vaak van meubelen te moeten veranderen, zijn moduleerbare meubelen de oplossing. Denk maar aan een transformeerbaar of evolutief babybed, een luierplank die je kan ombouwen tot commode, slaapbank, etc.

Accessoires

De kamer van je kind is niet alleen een plaats om te slapen, maar ook een leuke speelruimte. Om de creativiteit van je kind te stimuleren kan je kiezen voor een speeltapijt, een tekenbord, een leeshoek.... Zorg dan ook voor voldoende opbergruimte voor al het speelgoed en alle boeken.