Converteerbare zetel: mooi & functioneel

05 februari 2018

Collectie Matis
______________________________

Ben je op zoek naar een nieuwe zetel om je salon karakter te geven? Dan heb je vast en zeker al ontdekt dat we je een enorme keuze bieden: zetel met 2 of 3 plaatsen, een hoeksalon, stoffen, leatherlook of lederen bekleding, vast of converteerbaar… Wanneer je extra bedruimte wilt voorzien, dan moet je zeker kiezen voor de slaapbank!  

 

De voordelen van een converteerbare zetel

1   Ruimte optimaal benutten

Wanneer je een kleine woning hebt, is de aankoop van een converteerbare zetel of slaapbank dé oplossing.

Zo’n zetel maakt het mogelijk om in één ruimte zowel een zetel als een bed te plaatsen. Dankzij een slaapbank kan je dus de ruimte optimaal benutten.

 

2  Lage prijs

Een slaapbank heeft niet enkel een praktisch voordeel, ze maakt het ook mogelijk om slim te budgetteren want je hoeft naast uw zetel geen extra bed te kopen. Alles in één!

 

3   Heel praktisch

Een converteerbare zetel is ontzettend gemakkelijk om uit te klappen waardoor je snel een extra slaapplaats kan creëren. Er bestaan bovendien ook zetels die je naast een extra slaapplaats ook extra opbergruimte bieden.

 

Hoe kies je de juiste slaapbank?

Er bestaan twee types converteerbare zetels:

  • Bedcanape
    Bij een bedcanapé zit een matras in het onderste deel. Zo’n zetel heeft een rugleuning en een zitting die gescheiden zijn van de matras. 

 

  • Slaapbank
    De slaapbank is ook heel praktisch om in kleine ruimtes te plaatsen. De matras bestaat uit dezelfde structuur als de zetel (zitting en rugleuning inbegrepen). Wanneer de slaapbank opgeplooid is, zal ze meer ruimte innemen gezien de lengte overeenkomt met die van de matras.

 

Keuze van de matras

De matras is het meest belangrijke bij een converteerbare zetel. Zowel de dikte als het materiaal van de matras zijn twee essentiële criteria voor een optimaal comfort.

Materiaal van de matras

Een matras met traagschuim biedt een geweldig comfort aangezien de matras het lichaamsgewicht goed ondersteunt en verdeelt. Onder invloed van warmte zal de matras zacht en elastisch worden en zich naar de lichaamsvorm aanpassen. Op die manier wordt de bloedcirculatie niet verstoord en blijven de spieren soepel.

Polyether matrassen zijn de ouderwetse matrassen met weinig veerkracht. Nochtans is de veerkracht ontzettend belangrijk voor een goede en comfortabele nachtrust. De eigenschappen van zo’n matras zijn niet bepaald positief. Het heeft een gesloten celstructuur waardoor het zeer slecht vocht opneemt en de matras als relatief warm aanvoelt. Zo’n matras is wel ideaal voor occasioneel gebruik.

Hiernaast hebben we ook nog de latexmatras die van nature veerkrachtig is en dus een goede ondersteuning biedt. Kies wel voor een latexmatras met een open celstructuur zodat er een optimale vochtregulering mogelijk is.

Dikte van de matras

Een ander criterium voor een goed slaapcomfort is de dikte van de matras. Voor een matras die weinig gebruikt wordt, volstaat een dikte van 6 cm. Maar wanneer deze meer gebruikt wordt is het zeer belangrijk om een dikte van meer dan 10 cm te kiezen. Bij dagelijks gebruik moet de matras zeker een dikte van 15 cm hebben.