Blijf in uw kot? Geen enkel probleem met onze 7 tips!

16 april 2020

© Adobestock
______________________________

Ondertussen zijn we al een aantal weken in 'quarantaine' om de verspreiding van covid-19 te vertragen.
In deze tijd geven wij dan ook onze volle steun aan al het zorgend personeel en alle andere werkenden die ervoor zorgen dat ons dagelijks leven niet helemaal wordt overhoopgehaald.
Maar ook aan jullie hebben we gedacht! We geven jullie een aantal tips om deze periode op een positieve manier door te brengen.
Het allerbelangrijkste: optimistisch blijven!

1. Opruimen en ordenen

De grote lenteschoonmaak staat voor de deur! Zet je ramen en deuren open en laat de frisse lentewind door je huis waaien. Start met het opruimen van kleerkasten en andere opbergkasten. Maak een lijstje van wat je al lange tijd wilt opruimen en vlieg erin!

2. Leuke lectuur uitkiezen

Wat is er leuker deze periode dan een leuk boek te lezen!

3. Gezellig leren kokerellen

Nu we extra tijd hebben, is het het ideale moment om zich naar de keuken te begeven en heerlijke nieuwe gerechten te maken. Met een druk dagelijks leven hebben we hier helaas niet altijd de tijd voor. Haal dus snel het familiekookboek uit! Geen paniek als je deze niet hebt: internet helpt je uit de nood.

4. Sporten voor een gezond lichaam

Deze periode is perfect om jouw spieren te trainen ... thuis natuurlijk! Je hebt hier helemaal geen grote fitnessruimte voor nodig. Een fitnessmatje volstaat om heel wat oefeningen thuis te doen. Op Youtube vind je bovendien heel was fitnessprogramma's van gespecialiseerde coaches. Sport wel op het juiste niveau om blessures te vermijden.

 

5. Onderhoud jouw sociale relaties ... op afstand

Tijdens deze quarantaine beseffen we maar al te goed hoe belangrijk het is om met familie en vrienden omringd te zijn. Gelukkig zorgen technologieën zoals Facetime en Whatsapp ervoor dat we op afstand kunnen blijven contact houden. Organiseer bijvoorbeeld eens een virtuele apero of applaudiseer met de buren elke avond om 20u. Zo creëren we solidariteit <3

 

6. Verjaag angst met meditatie

Het is perfect normaal dat je je momenteel wat angstig voelt. Vermijd paniek en angst door dagelijks te mediteren of aan yoga te doen.

 

7. Laat je inspireren

Zin om jouw interieur in een nieuw jasje te steken? Laat je inspireren door onze vele collecties woonkamers, salons, keukens, slaapkamers...
Blijf in uw kot en droom van een nieuwe interieurinrichting!