8 manieren om geld te besparen

10 april 2020

© Adobestock
______________________________

'Het leven is al duur genoeg' hoor je veelal zeggen! Lees hieronder een aantal tips om thuis geld te besparen.

Verwarming

Over het algemeen is het onze verwarmingsfactuur die het meeste kost. Hieronder drie tips die deze serieuze kostprijs wat kunnen drukken:

  1. Schakel de verwarming 's nachts uit. De ideale temperatuur is tussen 15 en 18 graden. 

  2. Wanneer je je woning verlaat of gedurende een bepaalde periode niet thuis bent, denk er dan aan om de thermostaat te verlagen naar 15 à 16 graden. 

  3. Je kan ook kijken om de isolatie in de woning te herzien of om zonnepanelen te plaatsen. Maar da's wel een grote kost die je op lange termijn wel zal terugverdienen. Informeer hierbij eens naar premies die hiervoor toegekend worden. 

 

Elektriciteit

Elektriciteit is maandelijks voor velen ook een grote kost. Hierbij gaat het niet alleen om de verwarming maar vooral ook om elektrische apparaten.

  1. Kies voor het eco-programma voor jouw vaatwas- en wasmachine.

  2. Wist je dat elektrische apparaten ook energie opslorpen als ze niet gebruikt worden? Het hoogste sluimerverbruik vinden we bij de computer. Oplossing: haal de stekker uit het stopcontact van jouw elektrische apparaten.

 

Verlichting

Heb je echt wel die verlichting nodig in de gang? Ruimtes waar je enkel passeert, hoeven niet zo verlicht te zijn als bijvoorbeeld een keuken of een bureau.

Kies voor LED-verlichting met een laag verbruik. Natuurlijk zijn LED lampen wel duurder in aankoop, maar ze gaan veel langer mee.

 

Water

Ook water verbruikt ontzettend veel. Helaas heeft 1/5 in de wereld geen toegang tot dit kostbaar goed.

  1. Kies voor een snelle douche in plaats van een bad. En als je je echt heerlijk wilt ontspannen, kies dan voor een bad, maar doe dit niet elke dag.

  2. Gebruik regenwater om de planten in de tuin water te geven. Het beste is om 's ochtends of 's avonds water te geven zodat het water niet direct verdampt en je planten ruim de tijd hebben om te drinken.