6 onmisbare meubelen

10 april 2020

© Adobestock
______________________________

Zetel met slaapfunctie of slaapbank

Een slaapbank had vroeger veelal de reputatie om in studentenkamers thuis te horen, maar dat is niet langer zo! Een zetel met slaapfunctie of slaapbank is ontzettend handig! Naast z'n ruimtebesparende functie ligt zo'n slaapbank nog eens heel comfortabel. 

Ook het feit dat je niet direct ziet dat het om een slaapbank gaat, is een groot voordeel. Voor jouw gasten lijkt het alsof je een gewone zetel hebt, totdat je deze uitklapt. Dit uitklappen gebeurt bovendien ook heel snel en gemakkelijk. Je hoeft dus niet te sukkelen vooraleer je heerlijk kan slapen ;-).

 

Ruime kleerkast

Een ruime kleerkast voorzien van een aantal legplanken en ophangsysteem is een tweede onmisbaar meubel in jouw woning. Als je op de hoogste verdieping van een appartementsblok woont, vergeet dan kasten in zware materialen zoals massief eikenhout. Ze zijn veel te zwaar om te tragen en zullen niet eenvoudig in de lift of het trapgat passen. Kies eerder voor een model dat je zelf in elkaar kan steken en dus gemakkelijk te verplaatsen is. 

 

Boekenkast of legplank

Ook een boekenkast of minstens één legplank mag je niet uit het oog verliezen. Een boekenkast kan bovendien ook dienen als een roomdivider.

 

Praktische eettafel

Een ander onmisbaar meubel is de tafel. Kies voor een ovale tafel omdat deze weinig plaats inneemt en bovendien voor een zekere 'zachtheid' in je leefruimte zorgt dankzij de afgeronde vorm. Vind je het leuk om gasten uit te nodigen of in groep te eten, dan biedt een verlengbare tafel dé oplossing.

Heb je de gewoonte om in de salon te eten, dan kies je beter voor een salontafel of een bijzettafel.

 

(Stapelbare) stoelen

Stoelen, en liefst nog stapelbare, zijn ook één van de meubelen die niet mogen ontbreken. Het leuke voordeel is dat ze weinig plaats innemen eens ze op elkaar gestapeld zijn. Heel handig als je vrienden en familie wilt uitnodigen.

 

Opbergkast in de badkamer

Ten slotte mag een gewone opbergkast in de badkamer ook niet ontbreken. Zo kan je badhanddoeken, washandjes, shampoo, etc. gemakkelijk opbergen.