5 tips voor een originele keuken

09 april 2020

1/5 Kies voor een 100% originele spatwand

De belangrijkste functie van een spatwand is om jouw muur te beschermen tegen opspattend water, vettigheid en warmte.  tegen opspattend water, vettigheid en warmte. 

Naast deze praktische functie, hebben we ook het esthetische: de spatwand kan je personaliteit weerspiegelen. Kies voor een spatwand die volledig past bij jouw smaak en stijl. Er bestaan hiervoor heel wat mogelijkheden: een spatwand in glas met een panoramische foto, in leisteen, in glas, inox, hout, tegels, etc.tegen opspattend water, vettigheid en warmte. 

Een spatwand in glas met een foto is het beste voorbeeld om je persoonlijkheid de keuken binnen te brengen. Bovendien is deze ontzettend makkelijk in onderhoud. Dit kan wel duur zijn, want veelal is dit maatwerk.

Een spatwand in leisteen is dan weer heel praktisch omdat je er je boodschappenlijstje op kan plaatsen, maar ook de weekmenu, een kleine boodschap, etc. 

Een spatwand in spiegel heeft het mooie voordeel dat het je keuken veel groter zal doen lijken. Op vlak van budget is dit één van de goedkopere oplossingen. Spiegels van 30 x 30 kan je al in een doe-het-zelf vinden.

Ben je eerder fan van een spatwand in kleuren? Dan raden we je aan om bij een neutrale keuken voor fel oranje kleuren te kiezen. Dit kleur bevordert de eetlust en de spijsvertering.

 

2/5 Durf te kiezen voor een gekleurde frigo

Als je keuken wit is, moet je op andere manieren kleur in deze ruimte brengen om deze vrolijk en warm te maken. Durf te kiezen voor een leuke, gekleurde frigo. Ze bestaan er in allerlei tinten. Heb je geen budget over om een nieuwe frigo aan te schaffen? Kies er dan voor om deze te beschilderen met aangepaste verf. 

 

3/5 Originele hanglampen of LED-verlichting

Licht mag absoluut niet ontbreken in een keuken! LED-verlichting is perfect om de belangrijkste plaatsjes in de keuken te verlichting. Plaats ze bij de spatwand of de keukenmeubelen zodat je werkblad goed verlicht is.

Hanglampen in de keuken zijn tegenwoordig ook heel trendy. Hanglampen in koper of mat zwart zorgen voor een industriële toets in je keuken. Als je deze lampen te zwaar vindt, kan je ook altijd kiezen voor gloeilampen zonder armatuur. Deze zijn ook een winner!

 

4/5 Origineel servies op een zichtbare plaats

Vroeger wilde men dat al het servies zoals borden, kommen, glazen, etc. verborgen waren. Maar tegenwoordig is er de omgekeerde trend. Als je plaats hebt boven je spatwand, kan je er een plank plaatsen om vervolgens daarop jouw origineel servies te plaatsen alsook jouw leuke bewaardozen voor suiker, bloem, koffie, etc.

Op zo'n legplank kan je ook je leukste kookboeken plaatsen. Zo heb je ze bovendien nog eens direct bij de hand. Geweldig toch?!

 

5/5 Toon jouw stijl en creatiefste kant

Hou je ervan om leuke zaken zelf te maken? Laat dan je creatiefste kant spreken! Schilder een stukje van de muur in krijtbordverf en maak leuke tekeningen of hang toffe stickers aan de muur om je eigen stijl te tonen!