5 tips voor een aantrekkelijke inkomhal

02 februari 2018

© Adobestock
______________________________

Er bestaan heel wat artikels omtrent decoratie in de woonkamer, slaapkamer en salon, maar de ruimte die we het gemakkelijkst vergeten is veelal de inkomhal. Nochtans is deze ruimte ontzettend belangrijk om gezellig in te richten gezien het je gasten snel een eerste indruk geeft. Net daarom hebben we voor je een aantal tips verzameld om uw inkomhal aantrekkelijk te maken. 

 

Ruimtelijk effect creëren

Het merendeel van de inkomhallen zijn behoorlijk beperkt in ruimte. Dankzij een juiste kleurkeuze kan je echter deze ruimte visueel vergroten. Je gebruikt best lichte kleuren aangezien de donkere kleuren een claustrofobisch gevoel kunnen geven in een kleine ruimte. 

Ook de verlichting is belangrijk om een inkomhal leven in te blazen. Probeer eens een spiegel, deze reflecteert het licht en doet de inkomhal groter lijken.

 

Een ware eye-catcher plaatsen

Het is een slim idee om een eye-catcher in je inkomhal te plaatsen. Plaats hem bij voorkeur op het einde van de hal om als het ware uw gasten in je huis te ‘trekken’. Je zal er gegarandeerd succes mee boeken! 

 

Een persoonlijke touch

Een interieur zonder persoonlijk karakter voelt als erg ongezellig aan en oogt dan ook saai. De inkomhal moet een zekere persoonlijkheid uitstralen. Hang bijvoorbeeld meerdere kaders op met foto’s van je familie, vrienden, hond, kat, konijn, enzovoort. Ze zullen vast en zeker de aandacht trekken én de inkomhal een warm gevoel meegeven.

 

Opbergruimte voorzien

Naast het esthetische aspect van de inkomhal mogen we zeker niet de praktische kant uit het oog verliezen. Voorzie voldoende opbergruimte om jassen en paraplu’s op te bergen. Als er geen ruimte is voor een opberkast kan je uiteraard ook haken aan de muur bevestigen.

 

Warme sfeer creëren

Een warme sfeer is ontzettend belangrijk in de inkomhal. Een kille ruimte nodigt niet erg uit om het huis binnen te gaan. Kies voor een tapijt, een houten meubel, warm licht, planten en/of bloemen…